söndag 24 juni 2012

Den blomstertid.....

Nu är den här vår ljuva blomstertid. Dikeskanterna här hemma längs med landsvägen är fulla av vackra blommor. Här hemma plockas det blommor nästan varje dag, Clara är lite lik mig hon älskar att plocka blommor hon också. Vasar med stora buketter av olika blommor, vasar med små buketter och vasar med bara skira hundkex,  vasar utomhus med lupiner och andra vasar med ljuvliga syrener. Ja, blommor lite här och där, de gör mig lycklig!

lördag 23 juni 2012

Midsommar!

Under veckan som varit har söta kusinen Astrid varit här, Claras bästaste, bästaste kompis som hon sa för inte så länge sedan. I torsdags kväll när vi skulle plocka blommor till midsommarstången ramlade Clara och slog upp sitt knä så Jan fick åka med henne till akuten. Några timmar senare och mitt i natten kom de åter hem med igensytt sår. Stackare, ingen dans för henne. Midsommaraftons förmiddag ägnade jag åt att göra klart midsommarstången och midsommarlunchen som vi senare åt hemma hos oss med mina föräldrar, bröder och syster med familj. Kaffepåtåren blev som vanligt vid byns gemensamma midsommardans. På kvällen grillade vi hos Jans föräldrar tillsammans med syster med familj och även Jans syster med familj. Det blev några kubbmatcher mot barnen. Härlig dag och kväll med toppen väder men det tyckte tyvärr även knotten som också de festade loss på kvällen. Jan for vidare på galej medan jag och barnen for hem till våra sköna sängar glada, trötta och mycket nöjda med årets midsommarfirande.

tisdag 19 juni 2012

Kusinbesök!

Idag kom kusinen Astrid till oss, hon ska stanna tills på fredag. Gissa om Clara är glad, en tjejkompis i hela fyra dagar. Under eftermiddagen kom ytterligare två av Claras vänner hit, de lekte i trädgården och tillverkade egna parfymer. Här fikar de på sommarfika under äppelträdet, härligt. Hoppas bara vädret vill bli lite bättre och framför allt varmare, för även om solen varit framme stundtals i dag är det fortfarande rätt kallt.

lördag 16 juni 2012

Kattungar

I går flyttade en av våra kattungar, han kommer få så bra hos min gulliga vän Åsa med familj. Vår andra honkatt Iris har också fått tre små söta godingar, fast de får bo kvar hos oss ännu ett tag. Regnväder ute, i dag får det bli en grejardag inne! Jag har lust att börja måla .... men vet inte var jag ska börja. Får ta en kopp kaffe och fundera över mina planer för dagen!

torsdag 14 juni 2012

Skolavslutning

I dag hade barnen skolavslutning, det var så fint. Alla klasserna bjöd på sång från scenen. Claras klass sjöng en alfabets sång och Måns klass sjöng "Sommartider". Viggo och Theo tyckte tyvärr att programmet var lite väl långt så Jan och jag fick turas om att gå iväg med dem.  Måns slutade tredje klass, sista året på lågstadiet. Lite vemodigt att säga hejdå till snälla, duktiga och trygga fröken Birgitta. Efter avslutningen var Jan tvungen att jobba, vi andra for till stan och fikade på "Kafferian". Tyvärr var vädret ostadigt. Det blåste och regnade, små korta stunder kom solen fram. Vi fick sitta inomhus, fast det gjorde inte så mycket.
Claras lockade hår var tyvärr rakt innan skolavslutningen ens börjat:(
I dag ville Viggo inte vara med på bild, och med mobilen som kamera hann jag inte med att ta några snabba kort i smyg på honom.

måndag 11 juni 2012

Bästa förskolan!

Med en stor kille hemma för halsont och en liten kille med ögoninflamation passar jag på att göra små sommarpresenter till Viggos bästa fröknar!

torsdag 7 juni 2012

Nationaldagen!


Måns och Viggo åker brandbil!
Clara och Molly
Igår firades nationaldagen med familjedag i "Ravinen", kommunens lekpark. Tyvärr jobbade Jan så det blev barnen och jag som åkte. Först hade vi inte tänkt att åka för vädret såg inte ut att bli så bra, men utrustade för sämre väder och med fika korgen packad for vi ändå dit. Förrutom lekparkens vanliga gungor och klätterställningar erbjöds idag hoppborgar en "hinderhoppborgsbana" för de äldre barnen och en liten hoppborg för de yngre, ponnyridning, brandbilsåkning och ansiktsmålning. Det blev en lyckad dag med mycket lek, fika och toppen väder. Det mulna morgonvädret övergick i stålande sol.

fredag 1 juni 2012

Snart avslutning!

Snart har barnen avslutning, kläderna så gott som fixade. Det var dock lite problem att hitta fina skor åt vår smal- platt fotade lilla nätta "askunge" när man som jag är ute lite i sista minuten(fast känns inte så).Vi har besökt ett antal olika skobutiker. Ballerina skorna blir för breda i rätt storlek, sandlarena sitter inte remarna åt, man får nästan in en hel hand mellan remmar och fot, rätt storlek är så klart slut när man väl hittar en sko som kunde ha passat foten. "Askungen" ville naturligtvis också vara med och bestämma och då blev urvalet än mindre. Efter ett stadsbesök i lördags utan framgång var vi till Örebro i tisdags och där fann vi glas skon. Ett par glittriga "klackskor" som hon vill kalla dem. Ingen klack(för det ville inte mamman) men med ett klackande ljud när man går, allderles perfekta till en 7-årings första skolavslutning(i allafall enligt vår egna "askunge" Clara)!