onsdag 28 december 2011

I går var Jan och Måns på hockeycup hela dagen, de åkte redan sex på morgonen och var inte hemma förrens vid tio på kvällen. Måns duktiga lag kom 2:a i cupen. Clara, Viggo, Theo och jag var istället och handlade under dagen. Clara tog hål i örat. Det gjorde nog lite ondare än vad hon minns sen sist. Hoppas nu detta läker som det ska. Jag fyndade en brun kofta på rean, jättenöjd då jag har letat efter en brun tröja till min brunrutiga klänning. Än så länge är det bara Theo och jag som är vakna vi får se vad denna dag har att bjuda på, eventuellt ska vi åka och köpa lite virke till Måns nya säng.

måndag 26 december 2011

Nu har vi firat både Jans födelsedag och julafton. Åhh vad snabbt helgen gick, så mysigt att fira med sina nära och kära. Uppesittarkväll hos oss den 23:dje när Jan fyller år. Julafton firade vi som vanligt först hos min mamma och pappa och efter det hos Jans föräldrar, dubbelt upp av god julmat och tomtebesök.

onsdag 21 december 2011

Små paket!

I går var Jan, Viggo, Theo och jag och julhandlade det sista. En jättehärlig heldag i Örebro. Vi tog god tid på oss att handla de sista klapparna, åt lunchbuffé och mysfikade. Farmor och farfar var snälla och passade Måns och Clara när de kom från skolan. När barnen går på jullov har vi gett fröknarna på skolan, förskolan en liten present men det blir svårare för varje år att hitta på någon ny liten grej. Som en liten räddning i idétorkan hittade jag småpresenterna hos min favoritblogg "vitavillavila", hon hade gjort de sötaste askarna med hemmagjord godis. Tack för tipset! Våra askar blev bra fast inte riktigt lika fina, jag fann tyvärr bara runda. I dag skulle Viggo, Theo och jag varit och lämnat de små presenterna men Theo har fått sin först influensa med feber så vi får satsa på morgondagen. I kväll ska Måns hockeylag spela match mot föräldrarna, bäst att påminna Jan om att tacklingar inte är tillåtet:)

söndag 18 december 2011

Julgodis

I helgen har vi varit och julhandlat, en del i allafall. Det sista får bli på tisdag tror jag. Hoppas att vi kan komma iväg då, Jan ska försöka få ledigt. I dag tände vi en mysig brasa ute och grillade korv, barnen älskar att grilla efter det hjälpte de mig att göra julfint åt kaninerna och nu i kväll har Jan och Viggo gjort knäck och chokladmumsbollar. Måns köpte ett nytt Kinect spel igår så han och Clara har spelat golf, åkt slalom och spelat tennis halva dagen. Jag provade på golf i går, det var kul. Nu ska "lillprinsen" äta!

fredag 16 december 2011

Snart jul!

Det är ju snart jul, jag har en tendens att skjuta upp allt till i morgon eller dagen därpå eller kanske ännu en dag eller två eller kanske en hel vecka. Kanske för att jag är ledig! Jag bör nog börja snart, det är faktiskt en hel del kvar att göra innan vi kan fira jul (så som vi vill).

onsdag 14 december 2011

Lärkhjärta

Idag på vägen hem från "Theos skola" fick vi med oss lite lärkkvistar hem. De förvandlades till ett hjärta och pyssel för Viggo.

tisdag 13 december 2011

Lucia

I morse ringde klockan tidigare än vanligt. Måns och Clara skulle iväg som vanligt till skolan men vi andra skulle till Viggos förskola för att fira Lucia. Med Viggo klädd som tomte och Theo till pepparkaka for vi för att se skolans mysiga luciatåg. Efter barnens härliga uppvisning bjöds det på kaffe med dopp. Tyvärr blev det lite bråttom för jag skulle till tandläkaren och laga en sönderbiten tand, tråkigt. Efter ett snabbt tandläkarbesök och fixad tand åkte Viggo, Theo, min mamma och jag för att handla. Vi passande på att ta ännu en mumsig luciafika. Hoppas på en fortsatt mysig dag!

måndag 12 december 2011

En bra start.....

Måndag morgon och ny vecka. En lugn start, de stora kom i väg i tid (det brukar de visseligen göra men ofta med lite för många "skynda på") och Viggo, Theo och jag myste framför adventskalendern med frukost och kaffe. Hittade ännu ett sött kort av Clara sedan förra året. Hur får man bort den andra ramen?

söndag 11 december 2011

Ännu fler....

Hittade ännu en bild( att fixa lite med) från sommaren -11. Viggo och Clara i "Hoppande grodorna" på Liseberg, härlig sommar!

Tips från andra!

Kul när man finner sidor med tips. I morse fann jag en sida med tips på ett fotoredigeringsprogram PhotoScape, har testat med bilder på Theo. Kul att kunna lägga till tex ramar och text. Nu måste jag hitta lite kort på de andra också.

lördag 10 december 2011

Bull har åkt!

I går flyttade den sista kattungen, kallad Bull. Vi hade två så lika Bill och Bull i "Pelle svanslös".  Barnen tyckte det var lite jobbigt, men den sista hamnade hos en släkting så honom kan vi faktiskt hälsa på. På kvällen hade Clara avslutning på sin gymnastik med uppvisning och gemensam fikastund. Viggo, Theo och jag var där och tittade på. Det var så kul att se vad hon hade lärt sig under terminens gång. Jan var tvungen att träna Måns bandylag så de kunde tyvärr inte vara med. Theo är måttligt intresserad av att sitta stilla just nu, han vill gärna röra på sig. Han kryper ännu inte men ålar sig fram. I dag lördag ska Måns spela hockeypoolspel, vi får se om hela familjen vill med eller om jag och småttingarna ska vara hemma?

torsdag 8 december 2011

Flyttklara!

Idag har två av tre små busiga kattungar flyttat, lite sorgligt men så kul att de kom till samma hem. Lite skönt att de flyttar innan jul också, de har busat en hel del den sista tiden och mamma Iris är ganska trött på dem vid det här laget. "Byta-rad knappen", ja vad heter den, ja den knappen fungerar fortfarande inte. Det kan vara så att det ligger godis eller smörgås smulor under, barnen sitter gärna vid datorn och "mumsar". Får lossa och titta, det knastrar lite när man trycker på den. I går var Viggo, Theo och jag till öppna förskolan, eller Theos skola som Viggo kallar den där bakade vi smarriga pepparkakor. Pepparkakshuset här hemma är också färdigt, mycket godis blev det.

lördag 3 december 2011

Hockeycup-Kusinbesök!

Clara läser ur sin bok som hon just gjort hemma hos kusinerna medan Theo provar nya mat ( inte populär). Vår dator krånglar tyvärr så layouten blir inte längre som man vill ha den. Hoppas vi får någon ordning på knappen som inte längre vill vara med. Nu vill jag tex byta rad men det kan jag inte, det gör den själv bara när den har lust att göra det.
Idag har Måns och Jan varit på hockeycup hela dagen. Clara, Viggo, Theo och jag följde med till Karlstad och passade på att hälsa på min syster med familj. Camilla fixade mitt hår, jättegulligt av henne.(Tack Syster, blev jättenöjd) På eftermiddagen tog vi en sväng till Ikea, det var vi inte ensamma om att göra. Vi och många, många till fikade vid samma tid men det var mysigt, det var ett tag sedan jag var där sist. Måns lag tog bronsplatsen, det var en stolt kille och pappa som mötte upp oss på Ikea. Texten ser ju inte klok ut, hoppar lite hit och dit.                                                                                                                  

fredag 2 december 2011

Saffrans skorpor!

Julens första saffrans skorpor är redan slut så idag har Viggo och jag bakat fler.