onsdag 30 november 2011

Pepparkaksbak!

Idag bakade vi pepparkakor när barnen kom hem från skolan. "Lillprinsen" passade på att ta en middagslur under tiden.

måndag 28 november 2011

Litet inlägg!

I natt hoppade Theo över sina nattmål. Jag fick nästan sova en hel natt, bara Viggo som ville ha lite hostmedicin.


Clara med lille Theo bara några timmar gammal, dessa sju månader har gått med rasande fart!

söndag 27 november 2011

1:a advent!

Åh, vilken toppen helg. Jag har hunnit med mycket. Lördag förmiddag åkte hela familjen och badade, det var första gången Theo badade i badhus och han älskade det. Efter några timmar i badhuset åkte vi och åt, barnen blev ansiktsmålade. Clara till vampyr, Måns ville bli en fladdermus och lille Viggo blev spindelmannen. Jan skulle ut med några vänner så vi lämnade honom och åkte hem för adventskvällsfika lite med mormor och morfar som kom till oss på kvällen. Söndag morgon körde vi in Måns som skulle på bandymatch, vi for vidare och hämtade upp mamma för att sedan åka och hälsa på min morfar som nyligen fyllt år. Vi passade på att handla lite och på vägen hem besökte vi jätte mysiga  "Lantboden" för ännu mer advents -julkänsla. På vägen hem stannade vi för att plocka lingonris, det blev en krans till mitt skåp i hallen.




torsdag 24 november 2011

Tjuvstart!

Här hemma har vi(jag) tjuvstartat och plocka fram adventsljusstakarna, till och med tänt dem 4 dagar för tidigt. Lite pinsamt att vara först i byn, undrar om jag är det? Kanske ska låta dem var släckta tills på söndag. Jan tyckte det var väl tidigt när de var tända i går kväll när han kom hem från jobbet. Julen är ju så kort.......de får lysa.











måndag 21 november 2011

Vår trevliga lördag med shopping och jättemysiga kusinkalas i Karlstad följdes av en mindre trevlig dag på akuten i Karlstad med lille Theo. Theo somnade i vår säng så sött efter att vi busat länge. Jag bullade upp med kuddar runt honom, men tydligen inte tillräkligt för han lyckades sparka bort dem och rulla ner från vår säng och slog huvudet i golvet av klinkers. Tur i oturen såg det ut att ha gått bra, jag tröstade honom och såg inget annat än en liten bula i huvudet som jag snabbt kylde. Jag ville ändå ringa rådgivningen för att höra vad de tyckte eftersom jag inte såg själva fallet eller vart han slog sig. De rådde mig att åka in till akuten så att en läkare ändå fick titta på honom. Efter många timmar på akuten blev Theo undersökt och vi fick åka hem.





När goding prinsen hade somnat på sängen(innan fallet), tog jag flera kort på honom sovande. Älskade Theo vilken tur att det gick bra!

Nästa gång lägger jag över honom i sin säng med risk för att han vaknar.

måndag 14 november 2011

Härliga helg!

Underbar helg med lite julstämning, familjen var på byns julmarknad på lördagen. Jättemysigt, tyvärr glömde jag kameran. Det hade varit kul att visa lite bilder därifrån. Jag tror det var rekord av besökare, jättekul att den blir större för varje år. På kvällen kom min syster med familj hit på en snabbvisit så barnen han leka en liten stund och vi ta en kopp kaffe.
Söndagen startades med lång frukost på sängen för hela familjen för att fira farsdag! Dagen fortsatte med firande för alla pappor. På eftermiddagen spelade Måns hockeymatch som Jan, Theo och jag åkte med på. Clara och Viggo ville vara hos farmor och farfar under tiden. Mormor och morfar och även farfar kom för att se matchen, tyvärr förlorade de denna gång.
Jag fick en så söt klänning av kära mamma i helgen, måste visa!



Klänningen var så fint inslagen!






måndag 7 november 2011

November!

Barnens höstlov är redan slut, veckan gick med rasande fart trots att vi faktiskt inte hade så mycket inbokat. Måns innebandy och hockeyträningar och även Claras gymnastik var som vanligt under veckan. I början av veckan var jag, Viggo, Theo och Måns och hälsade på en klasskamrat från Universitetet, det var kul att träffas. Det blir inte så ofta som man skulle vilja, tiden räcker konstigt nog inte till. Clara blev kvar hos sina kusiner i Karlstad en natt. På onsdagen blev det en snabbvisit till öppna föskolan där Clara och Viggo gjorde fina höstlöv. Vi var lika få där denna onsdag, lite tråkigt. Torsdag åkte Jan på tjänsteresa till Belgien och barnen och jag besökte en kompis och henns två barn. Barnen fick rida på hennes lilla ponny och efter det blev vi bjudna på våfflor och kaffe, mums. Under helgen har jag rensat lite ute, ställt in trädgårdsmöbler och bytt ut höstblommorna mot tallris. Måns och Jan har tillbringat helgen på olika idrottanläggningar, två innebandy matcher och en hockeymatch.