torsdag 29 september 2011

Full fart!

Oj, nu är det snart helg igen! I går kväll visades det Me&I kläder här hemma. Tyvärr var en del av kläderna jag velat beställa slut. Hoppas kanske de kommer senare i höst. Idag har vi varit till "öppna förskolan" på förmiddagen. Jan har jobbat mycket den här vecka, jag längtar till på söndag då har han förhoppningsvis tid att hjälpa till med lite fix i rummet som jag börjat med. På lördag går Måns och Clara i skolan, de har "Öppet Hus", obligatorisk skoldag då föräldrarna har möjlighet att besöka skolan. Clara tycker att det ska bli spännande, kanske för att helgen kommer gå snabbare. Hon fyller 7 år på måndag!

tisdag 27 september 2011

Måla, måla!




 

Måns fisktapet byts nu ut mot vitt, nu målar jag vitt, vitt! Det vita rummet ska sedan bli Viggos och Theos nya rum. Det är en del kvar att måla, men hoppas att det kanske blir klart till veckan.

På sin fem månaders dag fick Theo sin andra tand, nu kan han bitas!


Theo med favorit dress från "Norlie"





torsdag 22 september 2011

Theos dop!








Söndagen den 18 september döptes vår lilla Theo, nästan 5 månader gammal. Dopet var jättetrevligt och Theo var på stålande humör. Tack kära syster med familj för att vi fick kopiera era fina bilder från Theos dop. Våran kamera låg faktiskt nerpackad, fast på fel ställe.

tisdag 20 september 2011






Helgen har gått i rasande fart. I lördags var det marknad, och barnen ville för första gången springa det årliga "marknadsloppet" för barn. Det gick bra och de var jätte nöjda med sin insats. Viggo orkade springa hela varvet imponerande, jag sprang med honom och tyckte kanske det var lite långt för en liten 3-åring.

Efter loppet åkte min mamma, Clara, Theo och jag till stan för att leta skor, det resulterade i en helt ny utstyrsel till Clara gumman. Vi hittade så gulliga kläder från "Creamie" och så blev det svarta snörkänger till det.

Under kvällen bakade vi det sista inför Theos dop.

fredag 16 september 2011

Härlig höstdag!

Vilken härlig höstdag, vackert väder och vi har fått massor gjort dessutom har barnen fått en ny liten tjejkusin. Viggo, Theo och jag gick upp tidigt för att baka och tvätta. Jag chansade och hängde ut tvätten idag, den torkade faktiskt ute. Under förmiddagen ringde Jan hem och berättade att hans syster fått en liten tjej, det ska bli så kul att träffa vår nya lilla släkting snart.




När Clara kom hem ville hon ut och plocka svamp, vi hittade fullt av trattkantareller.



Efter skogspromenaden åkte Viggo, Theo, Clara och jag till stan för att handla. Nu tror jag vi har allt hemma inför Theos dop. Clara var på sitt andra gympapass.

torsdag 15 september 2011

Theo upptäcker sig själv, brorsan och mamma i spegeln på "öppna förskolan". Under eftermiddagen har vi bakat här hemma och i kväll ska vi på fotbollsavslutning.

onsdag 14 september 2011

"Lillprinsen" växer!

Idag var jag ock vägde Theo igen, hjälp va han växer. Idag vägde han 7230g och var 67,1 cm lång. När jag kom hem kollade jag för skoj skull de andras vikt och längd vid fem månaders ålder, störst var Måns som vägde 8200g och var 67 cm lång och Viggo vägde 6700g och var 67 cm lång och sist lilla Clara som bara vägde 5500g och var 62cm lång.

tisdag 13 september 2011

I kväll har jag varit på modevisning i grannbyn. Min mamma följde med och så givetvis Theo. Mysig kväll med fin, fina kläder och gott kvällsfika. Både mamma och jag fastnade för varsin klänning. Dessa bilder är lånade från Capri Collections webshop sida och visar min beställning.

måndag 12 september 2011

Måndag!

Idag har Viggo, Theo och jag tvättat och försökt baka lite inför helgens dop, tyvärr blev kakorna inte så fina. Viggo blev jätteglad för då fick man lov att fika på dem direkt. Hoppas att nästa försök går bättre.

lördag 10 september 2011

Helg igen!

Idag har Måns spelat säsongens sista fotbollsmatcher. Det blev en förlust match och en match med vinst. Clara ville inte med på fotboll idag så hon har varit hos farmor och farfar hela dagen och blir kvar även över natten. I kväll tömde vi Måns rum, så snart kan jag gå lös med slip papper och färg!

torsdag 8 september 2011

Hjälp!

Jag vet inte hur jag ändrar storlek på mina bilder, jag skulle vilja att bilderna i högerspalten var mindre. Behöver hjälp!
Idag har Viggo, Theo och jag varit till "Theos skola" som Viggo kallar vår öppna förskola. Vi pärlade, pusslade och lekte. Viggos toatränig går jättebra han har provat både vårdcentralens toalett och öppna förskolans toalett idag. I morgon börjar Clara i gympagrupp för tjejer 7 år, det ska bli kul hon har längtat efter att börja.

onsdag 7 september 2011

Dagarna springer iväg!

Oj va dagarna springer iväg. I söndags spelade Måns fotbollslag match, de var jätte duktiga och vann båda matcherna. Clara, Viggo, Theo och jag var där och såg den sista matchen, det var spännande. Både Clara och Viggo brukar tycka att det räcker med en match, lite lagom tid för att kanske orka hålla intresset på fotbollen. Vi hade tur med vädret, det var jättevarmt och soligt. Det blev glass i solskenet och en varm härlig eftermiddag med fotboll.

I går kväll var både Jan och jag på föräldramöte, både Claras och Måns klass hade föräldramöte samtidigt. Föräldramöte för mig = vald till föräldrarepresentant, så blev det även detta år och dessutom i båda klasserna.

I dag har barnen haft studiedag och vi har haft lek/fika besök. Det verkligen  ösregnade ute så barnen lekte inne och till fika blev det mumsig äppelpaj som våra vänner hade med sig. På eftermiddagen kom prästen som ska döpa Theo till oss för att planera dopet. Nu är det gjort, nu vet vi vem som skall göra vad!

På fotbollsmatch!

 Trött fotbolls åskådare!

fredag 2 september 2011

I dag är det tredje dagen jag hänger ut tvätt i strålande sol och någon timma senare regnar det. Usch, inte kul att hänga samma tvätt två gånger. I fortsättningen blir det nog att hänga den inne, jag vill inte att sommaren redan ska vara slut men tyvärr är det nog så. Just nu är Måns på hockeyträning, det känns inte heller direkt sommrigt. Sommaren har nog övergått till höst, det ju september redan. Viggo har varit till förskolan idag och Theo och jag har haft en lugn förmiddag hemma med lite mys, städ och tvätt som sagt. I dag skulle jag ha ringt till  bageriet för att fråga om doptårtorna vi tänkt ha men det glömdes bort, det får bli på måndag. Jag har kollat på nätet och fått många tårt tips.




Visar bara några jag gillar ( bilderna är lånade av doptårtsbilder), familjen får nog rösta om vilken Theo ska ha!