onsdag 31 augusti 2011

Tisdag kväll var säsongens sista golfskola för barnen, de hade lite otur med vädret den sista halvtimman och fick avsluta i klubbhuset med lite golfregler och golffrågor. Det uppskattades av barnen eftersom det samtidigt bjöds på glass. På 1,5 timma hann Viggo med både glass och choklad ( han har älskat Måns och Claras golfträning ).

Jag vill så gärna göra om i barnens rum, Måns ska byta rum med Viggo och Theo och Viggo ska dela rum ett tag. Det som ska bli Viggo och Theos nya rum ska målas och i Måns nya rum ska det byggas en platsbyggd säng. Det ska bli så roligt, vill fixa och greja.

                                              Måns rum idag men snart ska det målas om!

Idag onsdag har Viggo varit till förskolan. Jag besökte läkaren på förmiddagen och efter det gick Theo och jag till  "Öppna förskolan" det var ingen idé att åka hem eftersom Viggo ändå skulle hämtas någon timma senare. Idag har Theo upptäckt sin röst, han har pratat med alla vi mött under dagen.

tisdag 30 augusti 2011

Helgerna går för fort!

Under helgen har Jan, Theo och jag varit på bröllop, det var trevligt och väldigt fint. Theo var helt otroligt snäll hela dagen. Jag var lite rädd att han skulle börja gråta i kyrkan eller under middagens tal, men han satt tyst i mitt knä i flera timmar, vilken "guldprins" vi har!




Theo och jag avslutade kvällen lite tidigare än Jan, vi övernattade hos min syster. Jan och jag tog en tur till stan innan vi åkte hem. Viggo behövde nya byxor, det fick bli nya velour. Måns, Clara och Viggo sov hos mormor och morfar från lördag till söndag. Viggo har inte sovit borta så många gånger men det hade gått jätte bra.
Barnen hade varit vakna lite längre än vanligt på lördagkväll så det blev tidig söndagkväll, även för mig. Just nu äter Theo väldigt ofta under natten, nästan varje timma.

Clara fick sin första läsebok i skolan på måndagen, hon var så stolt när hon kom hem. Hon läste sin läxa för oss flera gånger. Viggo ville också till skolan, men han har ledig dag på måndagar. Vi var och handlade på förmiddagen och på eftermiddagen lekte barnen medan jag tog hand om ett stort berg av stryktvätt.


torsdag 25 augusti 2011

Tisdag kväll var jag och barnen till golfbanan, det var näst sista gången på sommarens golfskola. Det var mysigt och vi hade tur med vädret även denna tisdagkväll.




På onsdag morgon åkte Viggo till föskolan, Theo och jag åkte till BVC och öppna förskolan.
 Nu väger "lillprinsen" över 6 kg och har vuxit hela 10 cm sedan han föddes. På eftermiddagen bakade Viggo och jag bullar. Efter bullbaket hade jag storrengöring av vår fläktkåpa i köket, inte så kul men det var välbehövligt.


Idag har Viggo, Theo och jag varit till "Öppna förskolan" hela förmiddagen. Viggo har lekt och dessutom provat toaletten flera gånger under förmiddagen. Toaresultatet belönades med ett kinderägg på vägen hem. Han var så stolt!        








Visar lite bilder från huset!
Gammalt plåt tak!

Juli -11 nytt tak snart på plats!

Gammal, skruttig balkong!

Juli-11 Ny balkong, snart klar!

tisdag 23 augusti 2011

Idag har vår "mellanprins" Viggo börjat på förskolan igen efter ett långt härligt sommarlov, Theo och jag var med första dagen. I morgon ska han iväg själv några timmar. Trots syskon och andra kompisar har han faktiskt längtat efter sina "skolkompisar" under sommaren, speciellt en liten tjej som han leker jätte bra med.
Efter besöket på förskolan var vi förbi affären för att köpa lite gröt och smakportioner till Theo som redan blir fyra hela månader i morgon (tiden går fööööör fort). Theo har provsmakat gröten lite tidigare, men nu blir det potatis/palsternacka puré också.

Till helgen ska vi på bröllop, det ska bli kul. Eftersom Theo fortfarande ammas var jag och lämnade min klänning till en sömmerska idag, hon ska hjälpa mig fixa till klänningen så att den blir lättare att amma i. Hoppas min idé blir bra.

Viggo redo för "skolstart"

måndag 22 augusti 2011

Måns och Clara hade haft en bra första dag i skolan. Våra dopinbjudningskort kom med posten så Viggo och jag har haft fullt upp!
Det här kortet valde vi att göra till våra dopinbjudningskort, Theo 3 månader en "solstråle".

Skolstart-Bloggstart

Idag börjar vår största pojk Måns tredje klass och vår tjej Clara första klass, spännande. En bra dag för en föräldraledig mamma att börja blogga...... ja, vi får väll se hur det går. Jag har varit lite avundsjuk på alla som berättar så fint, roligt om sina liv och visar så fina, härliga, inspirerande bilder i sina bloggar.
Det här får bli träning för mig att skriva och fotografera.


Här kommer en bild på våra två minsta "prinsar". Viggo 3 år och Theo snart 4 månader.